Wat er uit de oven kwam

Op het gedecoreerde werk is een glazuurlaag gekomen. Deze laag bleek te dik, wat pas bleek na het bakken. Ook dacht ik dat de klei die ik gebruik wit zou afbakken. Niet dus, vuilwit van kleur 🙁 . Hierdoor is het resultaat minder dan verwacht. Ook bleek ik te weinig van de lilakleurige pigment in de engobe te hebben gedaan waardoor de kleur veel te licht is geworden.
Omdat pigment nogal duur is, had ik maar vijf kleuren gekocht: blauw, geel, groen, lila en zwart. Jammergenoeg had ik geen rood maar dat heb ik op Goudse keramiekdagen alsnog (voor de halve prijs) gekocht, die kleur zal wat meer pit geven.
Pottenbakken is dus niet alleen een stukkie klei draaien maar er komt echt veel meer bij kijken. Maar het is LEUK!

4 thoughts on “Wat er uit de oven kwam

  1. Lekker bezig Peet. De foto in de e-mail zie ik niet terug in het blog. Kan dat kloppen? Op die foto vind ik het bakje uiterst rechts erg leuk.
    Ach …. nu zie ik het pas, als ik op de foto klik, krijg ik ‘m helemaal.
    😀

  2. Lekker bezig Peet. De foto in de e-mail zie ik niet terug in het blog. Kan dat kloppen? Op die foto vind ik het bakje uiterst rechts erg leuk.

  3. Pottenbakken is inderdaad geen handigheidje maar een veelomvattend vak. En ja, ik ben zeker van plan om door te gaan, natuurlijk omdat ik het erg leuk vind en ook een beetje omdat ik er al veel tijd, geld en moeite in heb geïnvesteerd.

  4. Pottenbakken blijkt niet eenvoudig te zijn, lees ik. En toch zien de potten er nu al goed uit. Gewoon doorgaan en je krijgt vanzelf ervaring en kennis. Hartstikke leuke hobby en je hebt een mooi atelier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *