Reizen

In 1986 had ik een camper op basis van een oude VW T2. Nadat die, na veel veel reizen, in 1993 op was, is die niet vervangen maar zijn er caravans en huurcampers geweest. Nu ik met pensioen ben is het tijd geworden om er weer een aan te schaffen.

Na een maandenlange zoektocht naar een betaalbare 2e-hands op basis van een VW, (waarbij de prijzen door Corona omhoog schoten) zijn we uitgekomen bij B&S in Hoorn. Zij passen auto’s aan voor mensen met een beperking (ik hoor slecht, haha) maar sinds Corona zijn ze ook campers gaan bouwen.

In het eerste gesprek hebben we afgesproken dat zij een bus zoeken en kopen. Niet een VW maar een Ford Transit Custom, die zijn minder duur dan VW en ook ietsjes groter… Een witte bus (een euro6-diesel) was al snel gevonden en aangekocht en staat nu bij een meubelmaker. B&S heeft namelijk de bouw van de meubels uitbesteed omdat het hoogglans witte plaatmateriaal niet met een standaard zaag kan worden uitgezaagd, hier is een CNC-machine voor nodig.

De vloer wordt met industrieel pvc donkergrijs bekleed en de stoffering van de slaapbank wordt rood. Daarnaast komt er een 2-pits dieselfornuis in die ook als verwarming gaat fungeren, een vaste afvalwatertank, twee goedgekeurde zitplaatsen, een chemisch toiletje en een buitendouche. Slapen doen we in het te plaatsen slaaphoogdak en voor zicht en ventilatie krijgen we ramen met combirollo’s aan weerszijden van de bus. Om onze apparatuur op te kunnen opladen komen er een 12 naar 220V omvormer, een serie USB-aansluitingen en op het dak een zonnepaneel. In de cabine wordt er vanwege de achterdeuren zonder ruit, een achteruitrij-camera geplaatst en een houder voor de mobile telefoon voor de routeplanning. Het wordt dus een 4-persoons camper met alle mogelijke opties zodat we comfortabel langere reizen kunnen gaan maken.

Ook weer door Corona is nu echter de levering van het slaaphoogdak vertraagd dus we wachten in spanning verder af … wordt vervolgd dus!

6 thoughts on “Reizen

  1. Wat leuk Peter, ik hoop dat je daar nog veel mooie reizen mee mag maken. Jammer dat corona voor veel dingen roet in het eten gooit. Maar het komt een keer goed.

    1. Dank je wel Joke, dat hoop ik ook. Maar met de camper is reizen veiliger dan welke andere manier dus dat komt wel goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.