Koud

Lezers zullen het gemerkt hebben dat ik weinig laat zien van mijn pottenbak-‘successen’ wat klopt, want er zijn nog niet zo veel afgewerkte producten.
Op deze foto staan dingen die nog niet helemaal klaar zijn. Links bovenaan biscuit gebakken wacht op glazuren, daarnaast wat ik vorige week heb gedraaid en wat nog moeten drogen, hetzelfde geldt voor de plank eronder en op de tafel staan geglazuurd potjes maar die zijn nog niet afgebakken. Waarom ik niet even bak? Omdat ik nog geen volle oven heb, biscuit bakken gaat op 1000 graden, glazuur bakken op 1240 en nog niet droog spul kun je nog niet bakken, as simple as that!

De temperatuur in het atelier is winters, draaien met klei en water van 4 graden kost me wat doorzettingsvermogen…

4 thoughts on “Koud

  1. Hoi Peter, ik heb weer even naar al je pottenbakkerij-oefeningen gekeken. Het valt niet mee om het allemaal precies volgens de regels te doen. Maar de zogenaamde mislukkingen vind ik ook heel erg leuk. En sommige ervan gewoon prachtig. Dus geen schroom! Groetjes uit Emmen

    1. Een hart onder de riem voor mij, dank je wel Annie. Ach, ik ga wel steeds door maar niet zo gestaag als ik me had voorgenomen en dat valt me dan wat tgen van mezelf. Misschien is het wel goed om gewoon elke woensdagmiddag te gaan pottenbakken, beter voor mij en goed voor de productie! Weet je wat, ik zet het gewoon in mijn agenda dan vergeet ik ‘t niet!

  2. Toch ziet je werk er best professioneel uit. Maar blijven oefenen hoor. Op de plaatjes die je eerder hebt gemaakt staan toch wel hele leuke potjes bij. Hou vol!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *