Dalerveen

Ik ben een paar nachtjes van huis geweest op uitnodiging van mijn oude buren uit de ‘Boele’, Rob en Nel. Het was als een warm bad, heerlijke dagen gehad en nog een aardige zonsondergang gefotografeerd maar daarover straks.

Nel wist twee fotografen met een bijzondere stijl: hun foto’s zijn zodanig nabewerkt dat het schilderijen lijken in plaats van foto’s. Wie die fotografen zijn?

Nicky Wagenvoort (zie Facebook) doet bijvoorbeeld dit:

Haar foto’s zijn zwaarbewerkt en gaven mij veel inspiratie.

De andere fotografe heet Saskia Boelsums. Ook zij bewerkt haar digitale foto’s maar met een ander resultaat dan Nicky Wagenvoort, kijk maar:

En ja hoor, gisterenavond was er een mooie zonsondergang dus met de iPhone8 geprobeerd die goed vast te leggen en na te bewerken met in het achterhoofd de extra verzadigde kleuren en accenten.
Bijzonder hierbij is dat de camera violet ziet waar het menselijk oog dat niet ziet maar dat violet kun je met het standaard fotobewerkingsprogramma in de iPhone naar voren te halen en dan krijg je dit:

Akkerzicht, Dalerveen

Beetje in de stijl van Nicky, toch? Beetje plagiaat maar beter goed gepikt dan slecht verzonnen.
Zodra het weer zich daarvoor leent ga ik proberen de stijl van Saskia Boelsums te gebruiken, stay tuned!

2 thoughts on “Dalerveen

 1. Prachtige foto van Akkerveen Peter, schilderachtig. Nicky Wagenvoort kende ik niet, maar Saskia Boelsums wel. Zij is kunstenares van het jaar 2020. Enkele van haar foto’s staan levensgroot afgebeeld in het Rensenpark te Emmen. Ik heb ze allemaal bewonderd. Ook kan je haar foto’s in een digitaal museum bewonderen:
  saskiaboelsums.nl/online-exhibition. En Dalerveen ligt tussen Coevorden en Emmen in het prachtige Drenthe. Fijn om te lezen dat je het daar goed hebt gehad bij je vrienden.
  Groetjes van Annie uit Emmen.

  1. Bedankt Annie, dan is mijn eerste poging gelukt.
   Leuk om het werk van die bekende mensen te bekijken en van ze te leren he?

   Bedankt voor je link en natuurlijk ook je reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.