Geplaatst op 2 Reacties

Glazuren, om soms het zuur van te krijgen!

Na wat bakjes, vaasjes en andere zaken te hebben gedraaid moet de boel worden afgewerkt. Dus bakken en glazuren. En dat valt niet mee. De eerste ‘batch’ ging helemaal de mist in en de daarop volgenden hadden allemaal wel wat: te dik geglazuurd, te dun, verkeerde kleurencombinatie, niet overal goed gepakt, noem maar op. Heul veul leermomentjes. Maar het blijft leuk want af en toe is er wel iets moois en daar kun je dan op teren tot de volgende mislukking, haha!

De pot met deksel is in een keer biscuit gebakken en geglazuurd, het zgn rauwglazuren. De druipers langs de randen van de andere werkstukken zijn minder leuk geworden. Deze Frankenstein-look doen we niet meer.

2 gedachten over “Glazuren, om soms het zuur van te krijgen!

  1. Al doende leert men 😉

    1. Yep, maar het is soms slikken als een mooi gedraaid werkstuk de mist in gaat door glazuurproblemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *